Coscia d'agnello - Tweede Gang
Soort preparaat:
Tweede Gang
Onkosten:
Medium
Bereidingstijd:
Gemiddeld
Beschrijving:
Met Pasen eten de mensen in Liguri? heel goed. Als hoofdgerecht wordt een geroosterd lam traditioneel klaargemaakt. De Ligurische lamspoot wordt met witte wijn, rozemarijn en natuurlijk veel knoflook bereid. Als variatie op de saus wordt in sommige Ligurische restaurants ansjovis gebruikt.
Belangrijkste ingrediënten:
1 kg aardappelen
1 lamsbout (ongeveer 1,2 kg )
2 blikjes geplette tomaten
6 eetlepels olijfolie
1 ui
5 teentjes knoflook
1 citroen
1 Peperoncini
50 g paneermeel
50 g Parmezaanse kaas
rozemarijn
Zout en peper
peterselie
Bereidingswijze:
Snipper een dag eerder de ui, knoflook en peterselie fijn. Was de citroen met heet water, wrijf goed over de schil en knijp het sap eruit. Hak chilipeper fijn, meng dit met 2 eetlepels olijfolie en giet het geheel over het vlees. Plaatst het vervolgens in de koelkast en wacht minstens tot de volgende dag.
Volgende dag: Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en verspreid deze in een grote ovenschaal en voeg de tomaten toe. Hak de rozemarijn fijn en voeg zout en peper toe aan de aardappelen.
Nu kunt u het vlees en de marinade toevoegen, bovenop de aardappelen. Zet de ovenschaal voor 1,5 uur op 180 ? C in de oven en draai de schaal tussendoor een keer om.
Meng ondertussen het paneermeel met kaas en de rest van de olie en verdeel het na de baktijd over het vlees. Breng de temperatuur tot 220 ? C en bak nog eens 15 minuten. Laat het vlees ten slotte gedurende 10 minuten afkoelen en serveer het gerecht.